Från Småland till
hela Sverige


Jojjen har producerat kött, charkvaror och delikatesser i över 100 år. Från vår anrika fabrik i Västervik levererar vi produkter över hela landet – alltid med samma noggrannhet gällande hantverk, råvaror och smaksättning.

Vår produktion kännetecknas fortfarande av handgjord tillverkning med naturliga råvaror. Många av våra klassiska varor har tillverkats på samma sätt sedan vi grundades – bland annat Westervikskorven, Isterbanden och Spickekorven. Nya produkter ägnas samma omsorg för att bli så bra som möjligt, såväl gällande smakupplevelse som trygghet i produktionen.

Kortfattat om oss

  • Familjeföretag
  • Grundades 1898
  • Beläget i Västervik, Småland
  • Traditionell tillverkning
  • Certifierade för produktion av KRAV-märkta och ekologiska varor
  • FSSC22000-certifierade för ökad livsmedelssäkerhet
  • Miljöeffektiv produktion med målsättning att alla aktiviteter ska vara så resurssnåla och klimatsmarta som möjligt

jojjen2_om_b_2

Historien om Jojjen

Jojjen grundades 1898 i Västervik av Georg Andersson. På den tiden såldes charkvaror och delikatesser över disk i butiken på Stora Trädgårdsgatan. Hantverket, smakerna och det vänliga bemötandet var några av anledningarna till att Jojjen snabbt gjorde sig ett namn i hemstaden.

1984 köptes företaget av familjen Hirschman som äger och driver Jojjen idag. Samtidigt flyttades verksamheten till det anrika tegelslakteriet på Edholmsgatan för att utvecklas både produktionsmässigt och geografiskt. Sedan dess har anläggningen moderniserats och byggts ut för att möta såväl svenska som internationella standarder, liksom för att ligga i framkant när det gäller utveckling av både klassiska smaker och moderna influenser.

Idag finns våra produkter i hela landet, samtidigt som många av våra tillverkningsprinciper lever kvar sedan över 100 år tillbaka. Med gott hantverk, bra råvaror och genuin omtanke skapar vi fantastiska smakupplevelser från Småland.

jojjen_om_ill

Kvalitetspolicy

Bra mat bygger på kvalitet i alla led. Därför strävar vi hela tiden efter att förbättra vårt kvalitetsarbete genom fortlöpande utbildning av personal, översyn av rutiner samt tekniska förbättringar. Samma höga krav ställer vi på våra samarbetspartners och leverantörer.

Vår produktion är kvalitetscertifierad enligt FSSC 22000.

Miljöpolicy

Som aktör inom livsmedelsbranschen har vi ett stort ansvar att minimera vår påverkan på klimatet. I så stor utsträckning som möjligt väljer vi därför klimatsmarta råvaror och förpackningslösningar. Vi arbetar även med tydliga miljömål gällande produktions- och distributionsprocesser för att våra aktiviteter ska vara så resurssnåla som möjligt.

Jojjen är certifierade för KRAV- och ekologisk tillverkning.

Ladda ner certifieringar

Certifikat FSSC 22000 Jojjen AB

Certifikat KRAV Jojjen AB

Certifikat EU-ekologiskt Jojjen AB